Wpisy

  • niedziela, 28 lipca 2013
    • BÓLE BRZUCHA. REFLUKS. ZAPARCIA, GŁÓD, OBSTRUKCJA. INDEKS GLIKEMICZNY, IG DLA WAFLI RYŻOWYCH. SPORT, UKŁAD KOSTNY, WYDOLNOŚĆ.

      ____________________________________________________________________________________________

      WAFLE. GLUKOZA  NIENATURALNA. ♥♥♥♥♥

       

      BH.244.

      MOTTO: WAFLE  RYŻOWE. *****

       

      PODNOSZĄ  POZIOM  CUKRU  O  66%  WZROSTU,  PO  SPOŻYCIU  PRODUKTU:

      Glukoza apteczna o 74% wzrostu, są to negatywne tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, które zamęczają naszą trzustkę co w konsekwencji stymuluje otyłość i cukrzycę typu 2. Jest to produkt na tyle przetworzony, że masz szansę nie zjeść w nim ryżu, w ogóle. Tobie potrzebny jest cukier, a raczej stan cukru we krwi tzw. możliwie stabilny lecz w kategoriach dozwolonych.

       

      WSKAZÓWKA  ZASADNICZA:

      Upiecz sobie tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL, z kaszy jaglanej, ryżu i dodaj banana, cynamon ew. laskę wanilii oraz sól kamienną, kminek i pieprz. Odjedziesz do kulinarnego raju. Jak zamiast banana dodasz brokuły to sporządzisz wówczas odmianę tzw. chleb warzywny.

       

      WAŻNE  TYLKO,  ABY  DODATKI  BYŁY  ZGODNE  Z  TABELAMI: 

      Zalecane lub dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. Wtedy uzyskujesz energię nad którą panujesz Ty , a nie prezes firmy od wafli. Dokonujmy zdrowych wyborów. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

       

      KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:

      Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

       

      CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

      80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

       

      W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:

      Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

       

      KONKLUZJA  FINALNA:

      Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

       

      R E F L E K S J A:

      INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

       

      ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW. 

      Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

      Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 

      Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.

      ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

       

      BH.244.

      ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

       

      Biologia, medycyna.

      

      ____________________________________________________________________________________________

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      wiolettapilc
      Czas publikacji:
      niedziela, 28 lipca 2013 13:17
  • niedziela, 07 lipca 2013
    • PSY, KOTY, KONIE. OTYŁOŚĆ U ZWIERZĄT. CUKRZYCA, KASZA, RYŻ. WETERYNARZ. MIĘSO, TŁUSZCZ, DIETA SSAKÓW, ŻYWIENIE ZWIERZĄT.

      ____________________________________________________________________________________________

      CHLEB  TYPU  KR-IRL. ZWIERZĘTA. ♥♥♥♥♥


      24.TEMAT.

      MOTTO: PSY  I  KOTY,  RÓWNIEŻ  KONIE,  PODOBNIE  JAK  LUDZIE  POWINNY  MIEĆ  DIETĘ  DLA  SSAKÓW.  *****

      Mają trzustkę, oraz wszystkie narządy tak jak człowiek. Odżywiajmy je zatem prawidłowo biologicznie w ramach miłości jaką Je darzymy. Głównym składnikiem diety racjonalnej dla zwierząt powinien być zatem, CHLEB  TYPU  KR-IRL. Kluczowym wobec tego jest: naukowe opracowanie roku 2008/12 (biologia, medycyna). Dotyczy żywienia zarówno człowieka, jak i zwierząt.

       

      CHLEB.  PRZEPIS  WZORCOWY  WYPIEKU  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI).

       

      SKŁADNIKI:

      Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

       

      PRZYPRAWY  TO:

      Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

       

      UGOTOWANE  KASZA  I  RYŻ  (MASA  RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY:

      Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.  

       

      DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  KASZĘ  Z  RYŻEM  WRAZ  Z  OTRĘBAMI:

      Z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

       

      ISTOTNE:

      Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

       

      WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI;   

      pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.

       

      SZCZEGÓŁOWA  IDENTYFIKACJA  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI):

      1. Białko roślinne 10,5%. 2. Tłuszcz roślinny 2,9%. 3. Węglowodany niskie 78,9%. 4. Witaminy: z grupy B (B1, B2, B6, PP), E. 5. Składniki mineralne: fosfor, wapń, magnez, cynk, żelazo i mangan. 6. Błonnik 3,2%.

      7. Woda ok. 5-7%.

       

      POZIOM  CUKRU  PO  SPOŻYCIU  TAKIEGO  CHLEBA  PRZEZ  OK. 4-5  GODZIN  UTRZYMUJE  SIĘ:

      We krwi w kategoriach zalecane i dozwolone, powodując tym samym trwałe uczucie pełnej sytości (szczególnie ważne w przypadku zwierząt chorych na cukrzycę). Zwierzę odczuwa również ogromną energię, którą wnoszą węglowodany dostarczone w dużej przecież ilości. Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są w tym chlebie bezsprzecznie w najlepszym gatunku. Ryż obniża przecież poziom złego-LDL cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo.

       

      CHLEB  TYPU  KR-IRL  (MINI  CHLEBKI),  PO  UPIECZENIU  SMAKUJE,  JAK  LUKSUSOWY:

      Produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni. Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie przez zwierzę 1-3 (mini chlebków) tj. kromek średniej wielkości (100-200 g), jako wariant odżywienia minimum.

       

      SPOŻYCIE  CHLEBA  TYPU  KR-IRL  ORAZ  ŻYWNOŚCI  WG  TABEL:

      Tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU, gwarantują powrót do sylwetki zwierzęcia bez nadwagi i otyłości w okresie 3-4 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu skutkujące polepszeniem sprawności myślenia, również dużą energią eliminującą zmęczenie. CHLEB  TYPU  KR-IRL, pieczemy osobiście czyli toksyny są = 0% (polepszacze, konserwanty, spulchniacze i inne trucizny, zwyczajnie co oczywiste, ich nie dodajemy). Realizacja tego przepisu stanowi istotny prozdrowotny, przełom w żywieniu organizmu zwierząt, ale i człowieka też.  

       

      TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:

      Koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie jednego zwierzęcia nie przekroczy 2,00 zł. Zwierzę zjada mniej droższych produktów, a to dlatego; że  CHLEB  TYPU  KR-IRL zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. eliminując głód,  gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

       

      CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:

      Organizmu zwierzęcia. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi zwierzęcia, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2, u zwierząt.


      WAŻNE.

      GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:

      Logika myślenia, postęp i spokój. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

       

      GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:

      Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

       

      TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:

      Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu zwierzęcia; a w szczególności wydolność energetyczną organizmu.

       

      PLUSY:

      CHLEB  TYPU  KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć (u ludzi i u zwierząt).

       

      MINUSY:

      Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.


      PORÓWNANIE:

      Chleb upieczony z mąki np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka i zwierząt również.  

       

      KONKLUZJA  FINALNA:

      Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego organizmu zwierzęcia. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u zwierząt jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 1,5-3 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zwierzęcia zmniejszając łaknienie.

       

      REFLEKSJA:

      Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

       

      P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach. O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to oczywistość.     

       

      CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  ZWIERZĄT  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

      80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego dla zwierząt.


      CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:

      Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna, zdrowotna  konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej.

       

      OKRUSZKI !! DLA ZWIERZĄT (TAKŻE CHORYCH), ZWIERZĄT STARSZYCH, DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW:

      Każdy chleb wg opracowań IRL  KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla zwierząt i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Organizm zwierzęcia pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu zwierzęcia (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).

       

      PRZEPIS, zamieszczony jest na stronie internetowej; *****

      Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL

      ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

       

      INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

       

      PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:

      Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

       

      DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:

      Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych. 

       

      MOTTO:

      Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

       

      Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw. *****

       

      PUENTA  KOŃCOWA: Zamiast doświadczeń na zwierzętach powinniśmy pomyśleć, jak odżywić Je prawidłowo tak, aby mogły trochę lżej pożyć między ludźmi cywilizowanymi, którzy ponoć mają mózg i serce nie tylko jako narządy anatomicznie  pojmowane, ale rozumieją, że są też inne organizmy żywe na planecie Ziemia.

       

      24.TEMAT.

      ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

       

      Biologia, medycyna.

      

      ____________________________________________________________________________________________

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      wiolettapilc
      Czas publikacji:
      niedziela, 07 lipca 2013 14:13